Bitte beachten: die Frauenberatungsstelle Herford ist umgezogen. Sie finden uns im Ärztehaus in der Rennstr. 15, 32052 Herford.

Achtung, öffnet in einem neuen Fenster. PDFDruckenE-Mail

Ndonjëherë situatat e vështira bëhen më të lehta, kur flasim rreth tyre.
Këshillime - Informacione - Mbështetje


Shumë gra përjetojnë në jetën e tyre forma të ndryshme të dhunës. Format e dhunës përshfijnë viktimat e luftës dhe përdhunimet. Por gjithashtu dhunë mund të ushtrohet edhe nga partneri apo anëtarë të tjerë të familjes ose mjedisit të afërt.

Shumë gra zgjedhin të mos flasin për përvojat e tyre: ato kanë frikë ose turpërohen.
Ndonjëherë situata bëhet më e lehtë, kur flasim rreth saj.

Qëllimi i këshillimit tonë është të ndihmojmë dhe mbështesim gratë në gjetjen e një zgjidhje për përvojat dhe lëndimet e tyre. Pergjat kësaj në fokus të kësaj qëndrojnë përjetimi i grave dhe ndjenjat e tyre.

Kjo paketë synon të informojë dhe këshilloj gratë mbi të drejtat e tyre si dhe ndihmon në krijimin e strategjive të mundshme dhe ofertave mbështetëse për tu përballur me këtë problem.

Në Qendrën e Këshillimit të Grave punojnë vetëm gra. Stafi i nënshtrohet sekretit profesional.

Këshillimi është falas.

Gratë mund të telefonojnë ose mund të dërgojnë një e-mail për të aranzhuar një termin.

Nëse gratë nuk zotërojnë njohuri të mjaftueshme të gjuhes angleze ose gjermane, ne ju vendosim në dispozicion një përkthyese.

 

Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.
Tel. 05221/144 365
www.frauenberatungsstelle-herford.de